Srbi deblokirali put u Zupču, Kfor punkt u Jagnjenici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi deblokirali put u Zupču, Kfor punkt u Jagnjenici

ZUPČE -

Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće, koji su Srbi blokirali u mestu Zupče kod Zubinog Potoka nezadovoljni hapšenjem Slobodana Vučinića, otvorena je za saobraćaj oko 18 sati, javio je dopisnik Tanjuga s lica mesta.

U međuvremenu su i vojnici Kfora u susednoj Jagnjenici otvorili za saobraćaj kontrolni punkt u tom mestu koji je bio blokiran nakon okupljanja Srba, tako da i saobraćaj na putu Zvečan - Zubin Potok kroz Jagnjenicu funkcioniše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neometano.

Srbi blokirali saobraćaj u Zupču više od dva sata nakon što je uhapšen Vučinić, koji je osumnjičen za ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija u julu prošle godine.

Predsednik skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović obratio se okupljenim građanima na barikadi, rekavši da blokada puta neće pomoći porodici Vučinić ali ni uhapšenom Slobodanu.

On je pozvao građane da oslobode jednu saobraćajnu traku za neometan prolaz automobila, što su okupljeni i učinili.

Božović je istakao i da će porodica Vučinić angažovati advokata koji će braniti osumnjičenog Slobodana.

Euleks policija i kosovska policijska služba priveli su danas Vučinića u blizini mesta Zupče, rekao je Tanjugu jedan od rođaka Vučinića, koji je želeo da ostane anoniman.

U jutrošnjoj akciji hapšenja Vučinića bio je priveden i njegov otac Blagoje, koji je pušten iz pritvora u južnom delu Kosovske Mitrovice oko 16 časova.

Zbog stanja šoka, Blagoje nije mogao da govori sa izveštačem Tanjuga na licu mesta.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton potvrdio je ranije danas Tanjugu da su policajci Euleksa uhapsili jednog od osumnjičenih u vezi sa ubistvom pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) Envera Zumberija.

Hoton je precizirao da je "osumnjičeni uhapšen jutros u Kosovskoj Mitrovici i on je jedan od šestorice ljudi za kojima je raspisana međunarodna poternica oktobra 2011. godine".

Zbog ubistva kosovskog policajca na Interpolovoj poternici se nalazi šestoro osumnjičenih Srba: Ratomir Božović, Radovan Radić, Milovan Vlašković, Dušan Jovanović, Ratomir Kasalović i Slobodan Vučinić.

Zumberi je ubijen u pucnjavi 26. jula nedaleko od prelaza Brnjak, u incidentu koji se dogodio dan pošto su specijalne jedinice kosovske policije (Rosu) zauzele prelaz Brnjak, dok su Srbi iz Leposavića blokadom puta pokušali da ih spreče da preuzmu prelaz Jarinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi deblokirali put u Zupču

Izvor: S media, 07.Jun.2012

Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće, koji su Srbi blokirali u mestu Zupče kod Zubinog Potoka nezadovoljni hapšenjem Slobodana Vučinića, otvorena je za saobraćaj oko 18 sati, javio je dopisnik Tanjuga s lica mesta...U međuvremenu su i vojnici Kfora u susednoj Jagnjenici...

Nastavak na S media...

Srbi deblokirali put u Zupču, Kfor punkt u Jagnjenici

Izvor: Večernje novosti, 07.Jun.2012

Jedna traka magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Ribariće, koji su Srbi blokirali u mestu Zupče kod Zubinog Potoka nezadovoljni hapšenjem Slobodana Vučinića, otvorena je za saobraćaj oko 18 sati

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.