Sporazum o sedišštu Specijalnog suda za ratne zločine OVK

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o sedišštu Specijalnog suda za ratne zločine OVK

Predstavnici holandskog i kosovskog pravosuđa postigli su sporazum o sedištu Specijalnog suda, koji će procesuirati ratne zločine lidera i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, piše prištinski dnevnik "Koha ditore".

"Koha ditore" piše da će sedište suda biti u Prištini, dok će zaštićeni svedoci biti ispitivani u Hagu.

Dogovor je, kako se navodi, definisan tokom posete predstavnika kosovske vlade Holandiji prošle nedelje.

Sporazum će se uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naći na dnevnom redu kosovske vlade, a zatim i pred parlamentom.

Portal "Koha ditore" prenosi izjavu savetnika zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Hašima Tačija, Ardiana Arifaja, koji je rekao da "ne može da kaže ništa o tome da će sedište Specijalnog suda biti u Holandijii" i da je to pitanje za holandsku vladu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.