Sporazum o sedištu specijalnog suda za zločine OVK

Izvor: Studio B, 08.Dec.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum o sedištu specijalnog suda za zločine OVK

Predstavnici holandskog i kosovskog pravosuđa postigli su sporazum o sedištu Specijalnog suda, koji će procesuirati ratne zločine lidera i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, piše prištinski dnevnik Koha ditore.

Dnevnik navodi da je dogovor definisan tokom prošlonedeljne posete predstavnika kosovske vlade Holandiji.

Sedište suda će, kako navodi Koha ditore, biti u Prištini, dok će zaštićeni svedoci biti ispitivani u Hagu.

Sporazum će se uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naći na dnevnom redu kosovske vlade, a zatim i pred parlamentom.

Opozicione partije na Kosovu, koje žestoko protestuju protiv sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i sporazumu o demarkaciji sa Crnom Gorom, jednako se oštro protive uspostavljanju ovog suda.

Zapadni posmatrači u Prištini su u više navrata napominjali da su protesti opozicije usmereni pre na odugovlačenje formiranja specijalnog suda, nego na sporazume sa Beogradom i Podgoricom.

U prethodnih nekoliko meseci, tvrde prištinski mediji, velika većina zaštićenih svedoka "izmeštena" je sa porodicama u nekoliko evropskih država.

Istraga posebnog tima EU ispitivala je okolnosti vezane za navode iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope, Dika Martija, koji je optužio nekoliko ključnih komandanata OVK za ratne zločine i spregu sa organizovanim kriminalom.

Imena ljudi protiv kojih se vodila istraga nisu poznata.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Sporazum o sedišštu Specijalnog suda za ratne zločine OVK

Izvor: Blic, 08.Dec.2015

Predstavnici holandskog i kosovskog pravosuđa postigli su sporazum o sedištu Specijalnog suda, koji će procesuirati ratne zločine lidera i pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, piše prištinski dnevnik "Koha ditore"..."Koha ditore" piše da će sedište suda biti u Prištini, dok će zaštićeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.