Spasovski i Kurti o jačanju poslovnih veza u novim uslovima

Izvor: B92, 23.Maj.2020, 17:38

Spasovski i Kurti o jačanju poslovnih veza u novim uslovima

Premijer S. Makedonije Oliver Spasovski razgovarao je telefonom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Razgovarali su o mogućnostima koordinisane borbe sa posledicama pandemije kovida 19 i o jačanju poslovnih veza u novim uslovima.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, dva premijera su razgovarala o restartovanju ekonomije u novim uslovima izazvanim pandemijom i o "usaglašavanju mera za normalizaciju komunikacija u svim oblastima između dve zemlje".

Spasovski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "izrazio zadovoljstvo saradnjom sa Vladom Kosova u ovom kriznom trenutku", a Kurti je "izrazio čestitke i podršku načinu na koji se Severna Makedonija bori sa zdravstveno-ekonomskom krizom koji je izazvao korona virus".

U razgovvoru Spasovskog i Kurtija je, dodaje se, potencirana saglasnost da su brza integracija svih zemalja Zapadanog Balkana u EU, kao i intenzivna regionalna saradnja, temelj razvoja, sigurnosti u budućnosti regiona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spasovski i Kurti razgovarali o jačanju poslovnih veza u novim uslovima

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2020

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski razgovarao je danas telefonom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem o mogućnostima koordinirane borbe sa posledicama pandemije kovida 19 i o jačanju poslovnih veza u novim uslovima...Kako je saopštila vlada u Skoplju, dva premijera su razgovarala o...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.