Snimak svetinja na KiM holivudskog glumca ostavlja bez daha: Prešao u pravoslavlje VIDEO

Izvor: B92, 29.Jun.2020, 15:20

Snimak svetinja na KiM holivudskog glumca ostavlja bez daha: Prešao u pravoslavlje VIDEO

Holivudski glumac Džonatan Džekson kojeg su mnogi gledali u serijama "Opšta bolnica" i "Nešvil" snimio je video o srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji.

Video je postavljen na Jutjubu, traje nešto više od pet minuta i u njemu se prikazuje "život" manastrira Hilandar, ali i prirodna lepota koja ga okružuje, kao i srpskih svetinja na KiM.

"Uz blagoslov Visokoprepodobnog arhimandira Metodija Igumana Svete carske srpske lavre Hilandar, kako se navodi na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << videa, on je ovaj snimak objavio je pod nazivom "Kosovo (svih žalosnih radost)".

Muziku i tekst je uradio sam Džekson. Zanimljivo je da je posle tri godine godine proučavanja različitih vera postao pravoslavac.

Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada. Rođen je 1982. u protestantskoj porodici, navodi se u kratkoj buigrafiji ispod snimka.

"U potrazi za istinskom verom mučenika i Svetih Otaca prešao je u Pravoslavlje 2015. godine. Pesmu Кosovo (Svih žalosnih radost) napisao je iz ljubavi prema srpskom narodu i Crkvi, dajući lični, umetnički i molitveni doprinos očuvanju Кosova i Metohije", navodi se, te dodaje.

"Iako Džonatan nije učestvovao u izradi spota, njegova muzika i izvođenje su se u potpunom suglasju spojili sa svetlopisima koji su nastali na Кosovu i Metohiji. Svešteno bratstvo manastira Hilandara i Zadužbina Hilandara u Beogradu, blagodare Džonatanu Džeksonu, kao i svima koji su učinili da se ovaj spot premijerno prikaže na Vidovdan 2020. godine".

Pogledajte video i pišite nam u komentarima da li vam se sviđa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.