Skupština opštine Severna Mitrovica dodelila opštinsko zemljište MUP-u tzv. Kosova

Izvor: B92, 29.Dec.2023, 14:54

Skupština opštine Severna Mitrovica dodelila opštinsko zemljište MUP-u tzv. Kosova

Skupština opštine Severna Mitrovica donela je danas na redovnoj sednici odluku o dodeli opštinskog zemljišta Ministarstvu unutrašnjih poslova tzv. Kosova.

Zemljište koje je ovom odlukom ustupljeno MUP-u tzv. Kosova nalazi se kod Vojnog remonta, u blizini Autobuske stanice, gde je smeštena zgrada Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, kao i zgrada Javnog komunalnog preduzeća "Standard".

U zahtevu koji je stigao 14.12. navedeno je da se na teritoriji opštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Severna Mitrovica Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova ustupi zemljište površine 27.400 m2, javlja reporter Kosovo online.

Odluka je doneta većinom glasova odbornika bez ikakve rasprave. Predsedavajući lokalne Skupštine Nedžat Ugljanin je samo pročitao tačku dnevnog reda i onda je stavio na glasanje.

Na naše pitanje zašto nije obrazložio odluku o dodeli zemljišta Ministarstvu unutrašnjih poslova i nije pozvao odbornike na raspravu o ovoj tački već je odmah stavio na glasanje, Ugljanin je odgovorio da je to pitanje koje treba da postavimo Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"To pitanje postavite MUP-u, ja sam dužan da ovu odluku prosledim Ministarstvu lokalne samouprave, da li će Ministarstvo prihvatiti ovu odluku to od nas ne zavisi", rekao je Ugljanin, dodavši da se "za vreme kada je na vlasti bila Srpska lista u Severnoj Mitrovici gradilo mnogo zgrada koje nisu imale dozvole".

Navedeno obrazloženje Ugljanin je izneo pred novinarima i nekoliko prisutnih građana, a da u tom trenutku u sali nije bilo odbornika koji su napustili salu dok je trajao razgovor Ugljanina sa medijima i građanima.

Inače, tokom sednice, odbornik Betim Osmani je često skretao pažnju predsedavajućem da procedura nije ispoštovana. On je rekao da se na taj način ne vodi skupština i da pre glasanja za bilo koju tačku dnevnog reda najpre treba da se održi rasprava, a ne da se odmah pristupi glasanju.On je posebno kritikovao to što je izostala javna rasprava i o statutu Opštine Sevrna Mitrovica.

"Ni mediji nisu, koliko ja znam, a pratim medije. Ne znam da li su oni primili neki e-mail od strane Skupštine za javnu raspravu, ali je žalosno da na javnoj debati nema građana. Mi dobro znamo da su socijalne mreže za reklamu, ali lepo bi bilo da ima javne debate sa građanima, ali da ne bude prisutan ni jedan građanin to je jako žalosno", rekao je Osmani.

Prema onome što je predstavljeno u zahtevu, zemljište koje je ovom odlukom ustupljeno Kosovskoj policiji nalazi se u blizini Autobuske stanice gde se sada nalazi zgrada Privremenog organa opštine Severna Mitrovica, kao i zgrada Javnog komunalnog preduzeća "Standard".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kosovskom MUP-u dodeljena parcela u Severnoj Mitrovici na kojoj su institucije Srbije: Da li je u toku predaja imovine

Izvor: Danas, 29.Dec.2023

Odbornici Skupštine opštine Severna Mitrovica usvojili su predlog da se parcela površine 27.400 metara kvadratnih dodeli policiji Kosova na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.