Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2020, 11:34

Skupština Kosova na današnjoj sednici razmatra nekoliko nacrta zakona

Skupština Kosova na današnjoj redovnoj sednici razmatra nekoliko nacrta zakona koji se odnose na ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

Na dnevnom redu su Nacrt zakona o potvrđivanju Sporazuma o finansiranju između Kosova i Međunarodnog udruženja za razvoj - za projekat jačanja finansijskog sektora, kao Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o spoljnom dugu između Kosova i Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj - za projekat razvoja otpadnih voda u Gnjilanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma o finansiranju projekta katastra nepokretnosti i geoprostorne infrastrukture Kosova i nacrta strateškog sporazuma Međunarodnog udruženja za razvoj Evropske unije i Kosova o učešću Kosova u programu Unije "Carina 2020", kao i Nacrt zakona o ratifikaciji sporazuma Evropske unije i Kosova o učešću Kosova u programu Unije "Fiskalis 2020".

Skupština će razmatrati i odluku Vlade koja zahteva od Skupštine Kosova da izvrši promene i privremeno prekorači fiskalna pravila deficita, kao i ograničenje upotrebljivog salda banke, u skladu sa Zakonom o upravljanju javnim finansijama i odgovornosti.

Predlog odluke Vlade nije dobio podršku u Komisiji za budžet i transfere Skupštine Kosova.

Jedna od tačaka dnevnog reda biće i godišnji finansijski izveštaj budžeta za 2019. godinu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.