Skot: Zamrznuti konflikt ne donosi stabilnost

Izvor: B92, 07.Jun.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Zamrznuti konflikt ne donosi stabilnost

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot rekao je da zamrznuti konflikt Srbije i Kosova nije opcija koja donosi stabilnost.

"Srbija se Briselskim sporazumom posvetila tome da pokuša da postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji, kao i Kosovo. To bi trebalo da bude cilj obe strane, a to je sigurno i naš cilj", rekao je Skot u intervjuu za list Danas.

Skot je takođe odbacio navode da kosovske vlasti po pitanju carina na srpsku robu imaju podršku Vašingtona. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Sjedinjene države su od početka bile veoma jasne u stavu da carine nisu od pomoći i da predstavljaju prepreku vraćanju pregovorima i da ih treba ukinuti", naveo je Skot ali i dodao da iako carine jesu prepreka za dogovor nikako nisu i jedina prepreka.

Ambasador je odbacio i navode da međunarodna zajednica nije voljna da izvrši pritisak na Prištinu da bi se takse ukinule i rekao da Vašington "ne kontroliše šta Kosovo radi".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skot: Zamrznuti konflikt nije opcija koja donosi stabilnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2019, 08:35

Američki ambasador Kajl Skot izjavio je danas da zamrznuti konflikt po pitanju Kosova i Metohije nije opcija koja donosi stabilnost..."Srbija se Briselskim sporazumom posvetila tome da pokuša da postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji, kao i Kosovo. To bi trebalo da bude cilj obe strane, a to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.