Skok zaraženih i na Kosovu i Metohiji

Izvor: B92, 18.Jun.2020, 20:52

Skok zaraženih i na Kosovu i Metohiji

Priština -- Nacionalni institut javnog zdravstvo Kosova (NIJZ) objavio je da su potvrđena 83 nova slučaja zaraze koronavirusa čime je ukupan broj bolesnih na Kosovu 1.916.

NIJZ je danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, testirano ukupno 457 uzoraka uzetih iz Klinike za infektivne bolesti i praćenje kontakata ranije zaraženih na terenu.

U opštini Vučitrn registrovano je 15 novih slučajeva, u Prištini 14, Gnjilanu 12, u Peći devet, u opštini Mitrovica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devet, u Dragašu osam slučajeva, Mamuši sedam, opštini Prizren šest slučajeva i po jedan slučaju u opštinama Kosovo Polje, Obilić i Srbica.

Istovremeno je danas izlečeno je pet pacijenata, čime je ukupan broj do danas ukupno 973 slučaja.

Do danas su od posledica zaraze preminule 34 osobe koje su imale i druge prateće hronične bolesti.

U ovom trenutku aktivno bolesni sa korona virusom je 909 osoba.

Do sada je na Kosovu urađeno 20.206 testova na kovid19.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.