Šiptari napali i povredili povratnika u Drenovcu kod Kline

Izvor: KMnovine.com, 29.Maj.2020, 08:32

Šiptari napali i povredili povratnika u Drenovcu kod Kline

Miodraga Stašića (86) iz Drenovca kod Kline napalo je i povredilo nekoliko šiptarskih čobana pošto su prethodno pustili stoku na njegovo imanje.


   
Foto: ILUSTRACIJA    

Ove srede za nama (27. maja) Miodrag Stašić je pokušao da istera stoku iz svog voćnjaka što je albanske čobane "isprovociralo" i nakon čega su ga napali. Stašići su se pre nekoliko godina vratili na svoje imanje i pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << da postanu ekonomski nezavisni.

Takozvana "kosovska plicija" je bila na mestu napada ali je samo odvela Stašića do Kline. Napadače nisu uznemiravali. Stašiću su u ambulanti sanirane povrede.


   
Miodrag Stašić    



Ovo je treći napad na povratnike u Klini i Istoku za samo tri dana.
Prethodno su sekirom pretili Đorđu Đoroviću da će ga ubiti, a ondaje kamenovana kuća povratnika Žarka Zarića u Ljuboždi.




PROČITAJTE JOŠ:
Nema mira za Srbe u Berkovu, povratniku gori kuća (FOTO) - KM NovinePožar u Berkovu u kući povratnika #Nema #Mir #Srbi #Požar #Berkovo #Kuća #Povratnik #kmnovine #Vesti Žarku Vučkoviću je kuća sagrađena prošle godine ali će je ovaj napad ozbino oštetiti. Požar je nastao unutra i primećen je tako što je dim izbijao iz kuće kroz razbijene prozore.



PROČITAJTE JOŠ:
Šiptar Srbinu povratniku na KiM pretio pred njegovom kućom - KM NovinePovratnik Đorđije Đorović pojasnio je u razgovoru sa novinarima šta se sinoć dogodilo na njegovom imanju. Njemu su prišla dva Šiptara, od kojih mu je jedan pretio smrću. Kaže da je informacije dao i Kforu i policiji i da više ne sme da ode do svog imanja.


PROČITAJTE JOŠ:
Novi napadi na Srbe na KiM: Povratniku kamenovana kuća, obijena srpska škola (FOTO) - KM NovineNovi napadi na Srbe na KiM: Povratniku kamenovana kuća, obijena srpska škola (FOTO) #Vesti #Kosovo #Metohija #Napadi #Srbi #Albanci #Šiptari Kuća Srbina koji se među retkim prognanim licima odlučio da se vrati na svoje imanje u Ljuboždu kod Istoka, kamenovana je juče.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Srbin povratnik u selu kod Kline napadnut i povređen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020

Srbin povratnik Miodrag Stašić (86) povređen je jutros u selu Drenovac kod Kline na Kosovu i Metohiji...Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković izjavio je da je Stašića na njegovom imanju napao Albanac koji je čuvao stoku..."Stašić je zadobio povrede u predelu glave i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.