Severna Mitrovica: ISIS i OVK grafiti, sevao nož

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Mitrovica: ISIS i OVK grafiti, "sevao" nož

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u mulitietničkom naselju Bošnjačka mahala, na više lokacija ispisani su grafiti Islamske države - ISIS i OVK.

Foto: screenshot, Youtube

Kako javlja dopisnik Tanjuga sa lica mesta, grafiti su ispisani i na zgradi Telekoma Srbija u Kosovskoj Mitrocici, na nekim privatnim kućama čiji su vlasnici Srbi i na pojedinim betonskim ogradama u ovom naselju.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Tanjugu da je policija obavila uviđaj, fotografisala grafite i o tome obavestila nadležno tužilaštvo.

Bojić je dodao da su grafiti ispisani crnom bojom i najverovatnije istim sprejom.

Ova pojava je uznemirala Srbe u severnom delu Kosovske Mitrovice, naročito one koji žive u ovom multietničkom naselju.

Bošnjačka mahala je jedno od nekoliko multietničkih nasilja u severnom delu Kosovske Mitorivce u kojem pored Srba žive Albanci, ali i pripadnici drugih nacionalnih zajednica.

ALBANAC NOŽEM UBO POLICAJCA I GRAĐANINA

U severnom delu Kosovske Mitrovice nožem je uboden pripadnik Kosovske policijske službe, kao i civil čiji su inicijali M.B, u pokušaju da sa grupom građana spreče pljačku dilera deviza.

Incident se dogodio u Ulici kralja Petra u 15.30, izjavio je Srni Željko Bojić, šef operative kosovske policije za region sjever Kosova.

"Lice koje je pokušalo pljačku pobeglo je, ali je za njim ostala lična karta izdata u Albaniji, uz dva noža, kojim su, najverovatnije, žrtve ubodene", dodao je Bojić.

Povređeni su prebačeni u kosovskomitrovičku bolnicu, gde im se trenutno ukazuje lekarska pomoć.

Bojić navodi da je, prema tvrđenju očevidaca N.N. lice pokušalo da opljačka jednog uličnog dilera valuta.

"U tom trenutku naišao je policajac u civilu koji je reagovao. U pokušaju da zaustavi napadača policajac je uboden nožem", kaže Bojić.

Posle ovog napada policija organizovala potjeru za odbeglim napadačem koji je, prema tvrdnjama očevidaca, pobegao u južni deo grada nastanjen Albancima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.