Sever neće biti tema u septembru

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sever neće biti tema u septembru"

Beograd -- Borislav Stefanović izjavio da pitanje severa Kosova neće biti tema predstojeće runde razgovora Beograda i Prištine 2. septembra u Briselu.

Šef beogradskog tima za dijalog sa Prištinom je rekao da funkcionisanje institucija u tom delu Kosova i regulisanje prometa na prelazima Brnjak i Jarinje neće biti tema sada.

On je posle razgovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom naveo da pitanje severa Kosova može biti tema nekih budućih razgovora.

"Naročito ne može biti tema razgovora funkcionisanje naših institucija na severu jer ne može da se pregovara o nečemu što je ustavna, zakonska, politička i moralna obaveza Srbije prema svojim građanima", rekao je Stefanović.

On je dodao da je ovakav stav preneo evropskim sagovornicima i da je naišao na razumevanje.

Stefanović je naveo da je sa Kuperom dogovoreno da teme sastanka 2. septembra budu pitanje katastra, telekoma i carinskih pečata, i dodao da pretpostavlja da će se razgovarati i o električnoj energiji i univerzitetskim diplomama.

On se, kako je rekao, nada da će pitanje carinskih pečata biti rešeno u skladu sa stavom UNMIK-a i rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.