Separatistički sud Obrenovića oslobodio posle odležane kazne, Petroviću novčana kazna

Izvor: KMnovine.com, 27.Feb.2024, 16:03

Separatistički ''sud'' Obrenovića ''oslobodio'' posle odležane kazne, Petroviću novčana kazna

Separatistički ''sud'' Obrenovića ''oslobodio'' posle odležane kazne, Petroviću novčana kazna

Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću, bezrazložno otetima sa ulice 29. maja na protestu u Zvečanu, okončano ''suđenje'' pred separatističkim sistemom kosovskih Albanaca.




Oni su osuđeni na šest meseci zatvora zbog izmišljenog krivičnog dela „učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“. >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Kako su obojica oteta sa ulice dok su potpuno mirno sedeli pre nego što je KFOR napao okupljene Srbe, i to što im se stavlja na teret moralo je da bude izmišljeno.


Naime, Obrenović je proveo u šiptarskom kazamatu šest meseci tokom kojih je bio izložen brutalnoj torturi, fizičkom zlostavljanju, redovnom batinjanju kao i neprestanom psihičkom teroru koji je na njega ostavio teške posledice. Obrenovića su toliko brutalno tukli da su se kroz kožu poderanu od batina jasno videle vilične kosti. Za ovakav tretman takozvane "policije" koja je direktni nastavak šiptarskih terorističkih formacija poznatih po najgnusnijim zločinima nad Srbima koji nisu viđeni još od perioda nacističke Nemačke i mučenja u koncentracionim logorima, niko nije odgovarao niti je bilo ko pozvan na odgovornost! Poruka je jasna, sa Srbima će se separatistički režim obračunavati golom silom i krvavim sredstvima. Ovaj teror omogućila je Vlada Aleksandra Vučića koja je svojom izdajničkom politikom predala kosovskometohijske Srbe šiptarskim separatistima.


Petroviću je kazna preinačena u novčanu nakon priznanja krivice i iznosiće 6.000 evra.


Petroviću i Obrenoviću su se na teret stavljala četiri krivična dela: „napad na ustavni poredak“, „napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom“, „napad na službena lica“ i „učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam“, međutim, u toku istražnog postupka tri krivična dela su odbačena, a za četvrto je postignut sporazum o priznanju krivice.




 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se oslanja isključivo na podršku svojih čitalaca zbog čega je naš dalji rad ozbiljno ugrožen 


Pomozite nam da opstanemo i unapredimo izveštavanje 








 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2024 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.