Separatističke vlasti donele novu odluku o dodatnom oduzimanju zemljišta Srbima radi izgradnje baze

Izvor: KMnovine.com, 03.Feb.2023, 16:12

Separatističke vlasti donele novu odluku o dodatnom oduzimanju zemljišta Srbima radi izgradnje baze

Separatističke vlasti donele novu odluku o dodatnom oduzimanju zemljišta Srbima radi izgradnje baze Takozvana "vlada"  albanskih separatista sa  Kosova i Metohije, donela je odluku o eksproprijaciji zemljišta na teritoriji opština Leposavić i Zubin Potok.

   
Tanjug/STR     

Nakon što je 16. januara doneta odluka o eksproprijaciji zemljišta u Drenu i Lešku, uglavnom u vlasništvu lokalnih Srba, sada je doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << nova odluka o proširenju uzurpirane površine.

Samo petnaest dana nakon odluke, u selu Dren, juče su počeli radovi, gde je planirana izgradnja tzv. stanice "pogranične policije".


Radnike koji su izvodili radove, obezbeđivala je tzv. "kosovska policija", a po uočavanju teške mehanizacije i oklopnjaka na tom mestu su se u znak protesta okupili meštani i vlasnici parcela.

Takođe je doneta odluka o daljem razmatranju zahteva za eksproprijaciju nepokretnosti od javnog interesa, koja je neophodna za realizaciju "Infrastrukturnih projekata od javnog interesa" u katastarskim zonama: Velji Breg, Šaljska Bistrica, Dren, Lešak i Košutovo, opština Leposavić i katastarskim zonama Brnjaku, Zubinom Potoku, Banju i Gornjem Jasenoviku.


   
Uzurpirana zemlja u vlasništvu Srba
   















Iz Evropskeunije je, povodom početka radova licemerno rečeno, „da ih brinu aktivnosti na toj lokaciji“.

„Važno je napomenuti da proces eksproprijacije, prema kosovskom zakonu, zahteva period za javne konsultacije i mogućnost za pogođene građane da osporavaju bilo koju odluku o eksproprijaciji na sudu pre nego što bilo koja odluka o eksproprijaciji postane konačna“, navedeno je u saopštenju Kancelarije EU.

EU je apelovala na "vladu" kosovskih separatista da se ispoštuje „odgovarajući proces i da se prava vlasnika imovine u potpunosti poštuju“.








* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 






Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.