Selaković pred SB UN optužio Kosovo za destabilizaciju situacije

Izvor: Beta, 15.Okt.2021, 18:09

Selaković pred SB UN optužio Kosovo za destabilizaciju situacije

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković danas je na sednici Saveta bezbednosti UN optužio kosovske vlasti da su odgovorne za destabilizaciju situacije na severu Kosova.Tokom razmatranja novog šestomesečnog izveštaja generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu Misije UN na Kosovu (Unmik), Selaković je rekao da "nedostatak kredibilnosti prištinskih vlasti i njihova igra sa vatrom ne mogu da se reše tako što će obe strane biti pozvane na konstruktivnost i suzdržanost, kao što su apelovali neki predstavnici medjunarodne zajednice"."Postoji samo jedna strana destabilizacije i njeno ime je 'privremene institucije u Prištini'. Očigledno je da Priština pokušava da izbriše deset godina dijaloga koji je jedini način da se reše otvorena pitanja. Vlada u Prištini ne samo da ne poštuje potpisano u Briselu, nego želi da ospori dijalog kao način za rešavanje problema", kazao je Selaković.Naveo je da je posle ovonedeljne akcije kosovske policije na severu Kosova "postalo očigledno da je potrebna odlučujuća akcija medjunarodne zajednice"."Sada je jasno da to nisu sporadične, izolovane provokacije, nego organizovane kampanje etnički motivisanog nasilja i diskriminacije Srba", rekao je šef srpske diplomatije.Akciju kosovskih snaga u Kosovskoj Mitrovici u sredu Selaković je opisao kao "invaziju policije sačinjene samo od Albanaca" i kao "provokaciju koja ima izuzetno veliki potencijal ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković oštro debatovao sa Vjosom Osmani pred SB UN

Izvor: Danas, 15.Okt.2021

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković večeras je pred Savetom bezbednosti UN oštro debatovao sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani-Sadriju, koju je optužio da je izrekla "mnogo laži".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.