Savet bezbednosti UN danas razmatra Banov izveštaj o Kosovu

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti UN danas razmatra Banov izveštaj o Kosovu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija razmatraće danas tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki-muna o situaciji na Kosovu, u kojem je ocenio da je 2013. bila godina "značajnog političkog napretka" zahvaljujući dijalogu Beograda i Prištine i Briselskom sporazumu o normalizaciji odnosa.

Na sednici na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Unmika od 16. oktobra do 20. januara, učestvovaće premijer Srbije u ostavci Ivica Dačić, a prisustvovaće i kosovski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hašim Tači.

Ban je u izveštaju naveo da je prošla godina "obeležena važnim napretkom u sprovođenju sporazuma i značajnim koracima ka normalizaciji odnosa" i podvukao da se u 2014. godini moraju nastaviti napori za konsolidaciju ostvarenih rezultata.

"Pozdravljam odluku Evropskog saveta da počne pristupne pregovore sa Srbijom u januaru 2014. i da podrži pregovore o sporazumu i stabilizaciji i asocijaciji s Kosovom. Tekući direktni razgovori Beograda i Prištine su doprineli tom uspehu", naveo je Ban Ki-mun.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Savet bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2014

U Njujorku je večeras počela sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koji će razmotriti tromesečni izveštaj generalnog sekretara Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu. Na sednici na kojoj će biti predstavljen izveštaj o radu Unmika od 16. oktobra do 20. januara, učestvuju premijer Srbije u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.