Samoopredeljenje traži smenu Vljore Čitaku ako je lažna vest da je Jamajka priznala Kosovo

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoopredeljenje traži smenu Vljore Čitaku ako je lažna vest da je Jamajka priznala Kosovo

Poslanica pokreta Samoopredeljenje u kosovskoj skupštini Fitore Pacoli izjavila je da, ukoliko se potvrdi da je vest o tome da je Jamajka priznala nezavisnost Kosova - lažna, treba otpustiti kosovsku ambasadorku u Americi Vljoru Čitaku.
"Ne trebaju nam ambasadori koji šire lažne informacije. Ako vesti o priznanju Jamajke nisu istinite, ambasadorka Čitaku treba odmah da bude otpuštena i da se zatraži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njena odgovornost", napisala je Pacoli na Fejsbuk.

Kosovki predsednik Hašim Tači je na Tviteru naveo da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.
Međutim, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je Tačijeve navode, ističući da Jamajka za sada nije priznala nezavisnost Kosova.
Bivši šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli zahvalio je na Tviteru Jamajci bez obzira na to što nije priznala nezavisnost Kosova.

"Hvala Jamajci u svakom slučaju. Hvala ministarki Kamini Džonson Smit, hvala SAD. Kosovo i građani Kosova ostaće zauvek prijatelji vlade i naroda Jamajke", napisao je Pacoli na Tviteru.
Iz kabineta kosovskog predsednika Hašima Tačija saopštili su da razjašnjenje u vezi sa lažnom vešću da je Jamajka priznala Kosovo treba tražiti u kosovskom ministarstvu spoljnih poslova.
Aktuelni ministar spoljnih poslova Glauk Konjufca naveo je da je vest o priznavanju dobio mejlom do kosovske ambasadorke u Americi Vljore Čitaku i da će uskoro preduzeti akcije kako bi se se ispitala svačija odgovornost.
"Sinoć je ambasadorka Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Vljora Čitaku preko mejla obavestila ministarstvo spoljnih poslova i dijasporu o priznanju sa Jamajke. U stalnom smo kontaktu s našom ambasadom u Sjedinjenim Državama kako bismo razjasnili situaciju", napisao je Konjufca na svom Fejsbuk nalogu.
"Kao ministar spoljnih poslova i dijaspore, nakon razmatranja situacije, uskoro ću preduzeti mere u skladu sa odgovornostima svih", podvukao je Konjufca.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VLJORA, U LAŽI SU KRATKE NOGE! Zbog "priznanja" sa Jamajke će da LETI IZ VAŠINGTONA, Albanci se OKRENULI PROTIV NJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020

Čitaku je o navodnom priznanju Jamajke obavestila Tačija...Poslanica Samoopredeljenja Fitore Pacoli zatražila je danas u Prištini ostavku predstavnice Prištine u Vašingtonu Vljore Čitaku ako se ispostavi da je tačno da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, što je, inače, u međuvremenu već demantovala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.