Jamajka nije priznala nezavisnost Kosova

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka nije priznala nezavisnost Kosova

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je na svom Tviter nalogu jučerašnje navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost Kosova.
Kosovski predsednik Hašim Tači napisao je u četvrtak na Tviteru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je od ambasadorke Vljore Čitaku obavešten da je Jamajka priznala kosovsku nezavisnost.

Ipak, ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit retvitovala je Tačijevu objavu, uz kratak ali jasan komentar da "Jamajka za sada ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu".
Premijer Kosova Aljbin Kurti izrazio je prethodno zahvalnost Vladi Jamajke i narodu te zemlje na navodnom priznanju nezavisnosti Kosova.
"Želim da zahvalim narodu i Vladi Jamajke, kao i premijeru Endru Holnesu. Radujem se saradnji i iskazujem zahvalnost Kosova u svim budućim saradnjama", napisao je Kurti u četvrtak na svom Tviter nalogu.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jamajka demantovala da je priznala Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020

Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je na svom Tviter nalogu navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost Kosova. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tražilo je zvaničnu potvrdu Kingstona da Jamajka nije priznala tzv. Kosovo, nakon što je dobilo usmenu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jamajka demantuje Tačija: Ne prepoznajemo Kosovo kao nezavisnu državu

Izvor: Večernje novosti, 21.Feb.2020

Ministarka spoljnih poslova Džonson Smit negirala da je ta država priznala nezavisnost tzv. Kosova Ministarka spoljnih poslova Jamajke Kamina Džonson Smit demantovala je na svom Tviter nalogu navode Hašima Tačija da je ta država priznala nezavisnost Kosova.Džonson Smit je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.