Sabor SPC vanredno o Kosovu i Metohiji 6. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor SPC vanredno o Kosovu i Metohiji 6. novembra

Vanredno jesenje zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora Srpske pravoslavne crkve počinje 6. novembra u Patrijaršiji u Beogradu, pišu Novosti i navode da će jedna od tema biti situacija na Kosovu i Metohiji i pronalazak kompromisnog rešenja.

List navodi da je odluka o održavanju Sabora doneta na prolećnom zasedanju i da je neimenovan izvor rekao da će Sabor razmatrati probleme u crkvenom školstvu, ali da svaki arhijerej može da predloži proširenje dnevnog reda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
List prenosi isti izvor da u vrhu SPC ocenjuju da situacija na Kosovu i Metohiji zavređuje raspravu na najvišem nivou Crkve i da je snažna struja među vladikama ona koja želi da se otvori to pitanje.

"Crkva će morati što pre da zauzme konačan i jasan stav o ovom pitanju", rekao je sagovornik lista.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.