Izvor: Blic, 02.Nov.2019, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SRBIJA KAO ŠVAJVARSKA, KOSOVO KAO NORVEŠKA" Evo šta predlaže Evropska inicijativa za stabilnost, ali tu je"slon u sobi"

Institut Evropska inicijativa za stabilnost (ESI) tvrdi da je postojeći model evropskih integracija propao i predlaže da se državama zapadnog Balkana umesto "evropske perspektive" ponudi novi pristup - članstvo u Evropskom ekonomskom prostoru (EEP). Kosovski analitičar Veton Suroi objašnjava da bi to zemljama kandidatima omogućilo pristup evropskom tržištu bez punopravnog članstva, a EU bi dobila vreme da reši svoje probleme. Prema tom modelu Srbija bi bila kao Švajcarska, a Kosovo - Norveška.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.