SRBIJA ĆE SE UZDIĆI, POBEDIĆE ZNANJEM I PAMEĆU Radna nedelja predsednika Vučića i nastavak borbe za Kosovo i Metohiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 15:28

"SRBIJA ĆE SE UZDIĆI, POBEDIĆE ZNANJEM I PAMEĆU" Radna nedelja predsednika Vučića i nastavak borbe za Kosovo i Metohiju (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu video u kojem je sumirana njegova protekla radna nedelja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je i prethodnu sedmicu obeležila borba za Kosovo i Metohiju i to još intenzivnije i snažnije, dodajući da je na njega najjači utisak u prethodnih sedam dana ostavilo to što je Beograd u velikoj svetskoj konkurenciji pobedio i dobio organizaciju međunarodne izložbe Expo 2027.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << I u prethodnoj nedelji - nastavak borbe za Kosovo i Metohiju, još intenzivnije i sve snažnije. O tome sam posebno razgovarao sa premijerom Mađarske Orbanom, koji, kao iskreni prijatelj naše zemlje, deli zabrinutost zbog rastućih tenzija i bezbednosti srpske zajednice na KiM - napisao je predsednik na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Kako je dodao u opisu videa koji prati sedam predsednikovih radnih dana, pored neprekidne borbe za Srbe na Kosovu, Srbija uporedo nastavlja da snaži i svoja partnerstva.

Stoga su, dodaje, nedelju za nama obeležili i predsednikovi susreti sa iskrenim prijateljima Srbije - od Viktora Orbana i Katalin Novak, kubanskog predsednika Kanel-Dijasa Bermudesa i čuvenog maestra Zubina Mehte, koji su sa radošću i velikim poštovanjem dočekani, do odlazećeg ambasadora Angole, koji je ispraćen sa najboljim željama.

Posebno dobar bio je i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Alžira, naveo je Vučić dodajući da je sa njim razgovarao o jačanju saradnje i tradicionalno dobrih veza između naših naroda.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Sa mađarskim i kubanskim prijateljima potpisali smo veliki broj sporazuma o saradnji, koji će i danas, u teškim vremenima, a pogotovo u narednim godinama, pokazati pun potencijal dobrobiti za naše građane - naveo je.

Ipak, kako naglašava, najjači lični utisak iz prethodnih sedam dana jeste sjajna pobeda Beograda i Srbije, jer je u snažnoj globalnoj konkurenciji dobijena organizacija takvog dogadjaja, kakav je EXPO 2027.

- Za Srbiju je to ogromna čast, još veća obaveza, ali i pokazatelj da smo dovoljno snažni, napredni, dostojni i uspešni da se svrstamo među najbolje na svetu i da vinemo našu Srbiju tamo gde i pripada, na ono mesto za koje se neprestano borimo - u sam vrh inovativne, ekonomski snažne, kreativne i prestižne globalne scene, na kojoj opstaju samo najbolji - ocenio je predsednik.

Dodaje da zato Srbiji predstoje godine još napornijeg rada, tokom kojih će se Srbija uzdići iznad svih poteškoća i pobediti svojim trudom, znanjem, pameću i sposobnošću svojih ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.