SRBI NA KOSOVU U PODNE IZLAZE NA ULICE! Sprema se odgovor Branićemo našu decu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2018, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBI NA KOSOVU U PODNE IZLAZE NA ULICE! Sprema se odgovor "Branićemo našu decu"

U Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu

Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak, da ne mogu da budu "nemi posmatraci" povodom mera Prištine.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je tim povodom rekao:

- Zbog toga je naša molba i bratski zahtev Srbima na KiM bio da naš otpor bude gandijevski, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miran i nenasilan - rekao je on.

Ðurić je istakao da u takvoj odbrani Srbi sa Kosova i Metohije imaju potpunu podršku države Srbije, puno razumevanje.

Prema rečima gradonačelnika Kosovske Mitrovice Gorana Rakića, tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku.

On je rekao da će, u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

- Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice - rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

- Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem - rekao je Rakić novinarima posle sastanka sa Vučićem i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Klinickog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.

BONUS VIDEO: Prvi snimak početka akcije ROSU
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.