SRAMNE LAŽI VELIKOG SRBOMRSCA: Vilijam Voker udario na Vučića - nastavlja da širi izmišljotine o Račku

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2021, 20:02

SRAMNE LAŽI VELIKOG SRBOMRSCA: Vilijam Voker udario na Vučića - nastavlja da širi izmišljotine o Račku

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a Vilijam Voker, izjavio je za da "srpski zvaničnici pokušavaju da predstave "masakr" u Račku kao izmišljeni događaj jer su "neki od aktuelnih zvaničnika u Beogradu bili uključeni u zločine protiv civilnog stanovništva na Kosovu", prenosi Radio Slobodna Evropa.

Voker je dodao da je "masakr u kojem su srpske snage ubile 45 albanskih civila nešto što niko ne može da porekne ili promeni".

- Neki od ljudi koje danas propagiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je ("masakr" u Račku) velika laž su zapravo bili uključeni u njegovo prikrivanje od samog početka. Mislim da je predsednik (Aleksandar) Vučić najbolji primer. On je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića. Bio je učesnik u donošenju odluka tog vremena - rekao je Voker.

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da je Račak velika laž, strašan falsifikat, velika uvreda za čitavo čovečanstvo i za svakoga onoga ko je ovu laž izrekao, Voker je rekao da "Srbija putem takvih izjava pokušava da izgradi lažnu sliku o zločinima počinjenim na Kosovu i Metohiji od 1998. do 1999. godine".

- Možda Beograd, ili vlada tamo veruju da će ukoliko neprestano ponavljaju izraz velika laž (o Račku) naterati neke ljude da poveruju u to, i da se nadaju da se istorija može ponovo napisati. Nastavljam da tvrdim da ono čemu sam svedočio u Račku i ono čemu je svet svedočio, nije bila velika laž već jedna velika istina - tvrdi Voker.

Voker je prvi strani zvaničnik koji je u januaru 1999. godine obišao Račak, nakon čega je sazvao konferenciju za novinare u Prištini, na kojoj je da je ono što je video "teški zločin protiv čovečnosti".

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je posle obilaska lokacije u okolini Niša na kojoj se snima film o dešavanjima u tom selu januara 1999. godine, ocenio da je tvrdnja o masakru „velika uvreda za čitavo čovečanstvo“.

- NATO agresija je počela nakon strašne laži o Račku. U to vreme nismo bili ni dovoljno sposobni, ni dovoljno pametni da pokažemo celom svetu kakva je to bila strašna laž. Zadatak ove generacije je da pokaže celom svetu da su nas bombardovali i od nas napravili zločince zahvaljujući lažima i da je krv naše dece na onima koji su ovu laž izmislili - naveo je Vulin a preneo MUP.

Dodao je da Srbi „više nikada neće dozvoliti da im drugi pišu istoriju“.

- Nikada više nećemo dozvoliti da drugi izmišljaju istinu o nama jer istina je jedna, a ona je na strani srpskog naroda - naveo je ministar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.