ŠPANIJA NIKADA NE TREBA DA SE POREDI SA SRBIJOM Na besraman način Kurti zatražio Madridu da prizna Kosovo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2022, 17:11

"ŠPANIJA NIKADA NE TREBA DA SE POREDI SA SRBIJOM" Na besraman način Kurti zatražio Madridu da prizna Kosovo!

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da Španija treba da prizna nezavisnost Kosova, jer slučajevi Katalonije i Baskije nisu isti kao što je slučaj Kosova, prenosi Koha.

U intervjuu za španski list "El Pais" Kurti je naveo da Španija ne bi trebalo da se poredi sa Srbijom.

- Španija mora da se složi i prizna Kosovo. Znam da ima zamerki, ali, kako je rekao naš veliki pisac Ismail Kadare, kada je dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nagradu "Princ od Asturije": Španija nikada ne treba da se poredi sa Srbijom, jer je Srbija izvršila genocid na Kosovu. Verujem da bi upravo priznanjem Kosova Španija pokazala da su Katalonija i Baskiji različiti slučajevi - rekao je Kurti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.