Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Neka smene ministra Popovića zbog odbrane Kosova i Ustava Srbije

Srpska narodna partija Nenada Popovića saopštila je danas da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod.

"Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje", saopštili su iz SNP.

Istakli su i da su uvek bili korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade "javno, a ne iza leđa".

"Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod uvek ćemo se boriti", ističe se u saopštenju.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum "mrtav" i "da evropskih integracija Srbije više nema" ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji "to nisu u stanju, slobodni su da je napuste".

SNP u današnjem saopštenju direktno se obratio imenom i prezimenom jedino liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su zatražili od premijerke da smeni Popovića.

Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku kako su iz SNP-a istakli "siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije".

"Kada ova dvojica osvedočenih separatista koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Đukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori i traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa", ocenili su iz Popovićeve stranke.

Kako su naveli, neka Čanak i Čedomir Jovanović rade na "razbijanju Srbije i svega srpskog", već godinama, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović će "nastaviti da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda".

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.