SNP: Neka smene ministra Popovića zbog odbrane Kosova i Ustava Srbije

Srpska narodna partija Nenada Popovića saopštila je danas da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod.
SNP: Neka smene ministra Popovića zbog odbrane Kosova i Ustava Srbije
Foto: 021.rs
"Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje", saopštili su iz SNP.
 
Istakli su i da su uvek bili korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade "javno, a ne iza leđa".
 
"Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod uvek ćemo se boriti", ističe se u saopštenju.
 
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum "mrtav" i "da evropskih integracija Srbije više nema" ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji "to nisu u stanju, slobodni su da je napuste".
 
SNP u današnjem saopštenju direktno se obratio imenom i prezimenom jedino liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su zatražili od premijerke da smeni Popovića.
 
Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku kako su iz SNP-a istakli "siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije".
 
"Kada ova dvojica osvedočenih separatista koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Đukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori i traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa", ocenili su iz Popovićeve stranke.
 
Kako su naveli, neka Čanak i Čedomir Jovanović rade na "razbijanju Srbije i svega srpskog", već godinama, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović će "nastaviti da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda".
  • VladaN

    28.07.2019 20:49
    Šta ovaj...
    .zbosanac bistri politiku. Neka se obrati na pravu adresu Vučiću i kaže mi ono što misli a ne sme da mu kaže.
  • Dildoglav

    28.07.2019 17:25
    Ruskom sizoju prodrmas kavez i on odmah o separatizmu. Kakve veze Canak ima sa separatizmom a tek Ceda. Barem da imamo nekoga ko se otvoreno zalaze za nezavisnost Vojvodine pa da idem da glasam. Hapsite ovu izdajnicku lopinu opancari, to je vas problem.
  • +384

    28.07.2019 16:22
    Pustite Vojvodinu na miru a onda Kosovo slobodno ne dajte narednih 500 godina ako bas zelite da se "ćerate"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.