ŠEF NEMAČKE DIPLOMATIJE: Berlin želi konstruktivan dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Večernje novosti, 10.Jan.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEF NEMAČKE DIPLOMATIJE: Berlin želi konstruktivan dijalog Beograda i Prištine

Berlin želi da Srbija i Kosovo imaju konstruktivan dijalog, rekao je šef nemačke diplomatije Hajko Mas BERLIN - Berlin želi da Srbija i Kosovo imaju konstruktivan dijalog, rekao je šef nemačke diplomatije Hajko Mas.On je u četvrtak u Berlinu razgovarao sa ministrom spoljnih poslova tzv. Kosova Bedžetom Pacolijem.Kako je rekao, dijalog između srpskih i kosovskih vlasti, kao i normalizacija odnosa su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pretpostavke približavanja i Beograda i Prištine Evropskoj uniji.PROČITAJTE JOŠ - Šalja: Srbija želi deo teritorije u zamenu za priznanje tzv. Kosova “Mi želimo da između Kosova i Srbije postoji konstruktivan dijalog. Normalizacija odnosa je ključna pretpostavka da bi diskusija o njihovom približavanju EU između evropskih zemlja krenula u odgovarajućem smeru”, rekao je Mas, prenosi Tass.Prema rečima nemačkog ministra, Berlin podržava evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana.Istovremeno, Mas je pozvao kosovske vlasti da ulože više napora u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pacoli sa Masom o razgraničenju

Izvor: JUGpress.com, 11.Jan.2019, 10:48

PRIŠTINA..Ministar inostranih poslova Kosova Bedžet Pacoli , je posle jučerašnjeg sastanka sa ministrom inostranih poslova Nemačke Heiko Masom u Berlinu, za Klan Kosovo o konačnom dogovoru između Beograda i Srbije izjavio: “Interes Nemačke je da odluke donešene u dijalogu ne utiču na druge...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.