SAD dostavile separatistima u Prištini vojna vozila

Izvor: Vostok.rs, 10.Dec.2018, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD dostavile separatistima u Prištini vojna vozila

"Viskokomobilna višenamenska vojna vozila `hamvi` stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova", objavila je danas televizija RTK2. Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila „hamvi“. Podseća se da su u julu ove godine separatističke vlasti u Prištini potpisale ugovor o kupovini 51 vozila. Ceremonija prijema održana je u prostorijama kasarne takozvanih "Bezbednosnih snaga Kosova" i u njoj su učestvovali predstavnici separatističkih vlasti i zvaničnici ambasade SAD. Sednica takozvane kosovske skupštine na čijem će dnevnom redu biti formiranje takozvane "vojske Kosova" zakazana je za 14. decembar, navodi RTK2 i dodaje da uoči te sednice takozvani predsednik skupštine Kadri Veselji boravi u poseti SAD.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigla 24 blindirana vozila "hamvi" iz SAD za kosovsku vojsku

Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2018

Viskokomobilna višenamenska vojna vozila "hamvi" stigla su iz SAD na Kosovo i očekuje se da će biti na raspolaganju Oružanim snagama Kosova, objavila je danas televizija RTK2...Kako se navodi, na Kosovo su stigla 24 blindirana oklopna vozila "hamvi". Podseća se da je u julu ove godine kosovska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.