SA DRUGE STRANE BARIKADE: Život u Leposaviću je stao - Srbi zabrinuti ali odlučni da istraju u zahtevima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2023, 13:18

SA DRUGE STRANE BARIKADE: Život u Leposaviću je stao - Srbi zabrinuti ali odlučni da istraju u zahtevima (VIDEO)

Todić je ukazao da Srbi okupljeni ispred zgrade opštine ne žele nikakve incidente već samo da im se obezbedi nesmetan rad u svojim insitucijama.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić i bivši gradonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić razgovarali su sa komandantom američkog Kfora kojem su ponovo preneli zahteve da se specijalna jedinica Kosovske policije povuče i da lažni gradonačelnik Ljuljzim Hetemi napusti zgradu opštine, u kojoj se nalazi od juče. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Život u Leposaviću je stao, oni su ovde došli uz upotrebu sile.

Mogu da idu, da bismo se vratili normalnom životu - preneo je Todić komandantu američkog Kfora koji je jutros ispred zgrade opštine Leposavić zamenio italijanski kontigent.

- Sve te ustanove direktno su vezana za funkcionisanje naše opštine. Niko ne može da ostvari svoje pravo jer ova zgrada ne radi.

Zaposleni u ovoj zgradi nisu na svojim radnim mestima - rekao je Todić.

On je naveo primer da u ovoj ustanovi ima pet radnika koji ove godine stiču uslov za odlazak u penziju i naglasio da oni posle 40 godina rada danas ne mogu da budu na svojim radnim mestima.

- Naš zahtev je nepromenjen od juče, tražimo da ljudi koji su u zgradi napuste objekat kako bi zaposleni došli na svoja radna mesta.

Protiv gospodina koji je u zgradi nemamo ništa lično, neka ide u tri albanska sela gde su ga izglasali, ima tamo uslova da obavlja funkciju, a mi ćemo ovde da radimo sve ono što što smo radili sve ovo vreme.

Nije u redu da se uz upotrebu sile sprovode neke nerazumne i protivsrpske odluke. Ovaj čovek nije dobrodošao, on ne predstavlja srpski narod.

To je srpski narod pokazao na tim kvazizborima koji su održani 23. aprila, na kojima nije učestvovao - naveo je Todić.

Rekao je da u opštini Leposavić žive Srbi kao većinsko stanovništvo, Albanci u tri sela, Goranci, Bošnjaci i Romi, i da su na te izbore izašli samo stanovnici tri albanska sela. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NEKA IDE U TRI ALBANSKA SELA" Todić i Simić sa komandantom Kfor-a u Leposaviću (VIDEO)

Izvor: Blic, 30.Maj.2023

Bivši predsednik opštine Leposavić Zoran Todić i član predsedništva Srpske liste Slavko Simić preneli su danas komandantu američkog Kfora zahteve građana koji od juče protestuju ispred lokalne samouprave da se Specijalne jedinice Kosovske policije povuku i da gradonačelnik Ljuljzim Hetemi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.