S.Petrović: SLS izlazi na izbore i na severu Kosova

Izvor: Blic, 20.Avg.2013, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Petrović: SLS izlazi na izbore i na severu Kosova

Lider Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović kazao je danas u Prištini da će ta stranka učestvovati na lokalnim izborima na celom Kosovu, te i na severu.

Petrović koji je i zamenik kosovskog premijera i ministar u Vladi Kosova, rekao je agenciji Beta da će, "shodno opštepoznatim uslovima i situaciji na severu Kosova", SLS tamo imati drugačiju vrstu izborne kampanje.

Po njegovim rečima, simpatizeri i članovi njegove partije na severu Kosova već >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su izrazili želju da izadju na lokalne izbore 3. novembra, tako da će SLS u najmanje dve od četiri opštine (severnoj Mitrovici i Leposaviću) imati svoje kandidate za lokalni parlament - za odbornike i gradonačelnike.

Petrović očekuje da će bar u Leposaviću njegova stranka imati povoljan rezultat i dobiti podršku za liste svojih kandidata.

Kazao je da veruje da će SLS i južno od reke Ibar imati povoljne izborne rezultate u opštinama Novo Brdo i Ranilug i da će posle izbora SLS, uz četiri opštine u kojima je sada na vlasti, imati većinu u ukupno sedam kosovskih opština u kojima su Srbi većina.

SLS će, kako je rekao Petrović, imati svoje liste za odbornike i u svim drugim kosovskim opštinama, u kojima Srbi nisu većina.

On je istakao da SLS poziva sve stanovnike, kao i sve stranke i građanske inicijative, da 3. novembra izadju na lokalne izbore na Kosovu i da se tako poveća i broj kandidata, i onih koji će glasati.

"Što izbori budu kvalitetniji, što atmosfera bude bolja, da ljudi mogu slobodno da uzmu učešće i da bez posledica izraze svoju volju na izborima, u takvim uslovima i mi ćemo, verujem, imati još veću podršku za našu politiku", kazao je Petrović.

On je izrazio uverenje da će lokalni izbori koji su na Kosovu zakazani za 3. novembar, proteći mirno jer je i međunarodna zajednica zainteresovana za taj proces.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrović: SLS izlazi na izbore i na severu Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2013

Lider Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović kazao je danas u Prištini da će ta stranka učestvovati na lokalnim izborima na celom Kosovu, te i na severu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Albanci formiraju jedinstvenu listu za sever Kosova!

Izvor: Press, 20.Avg.2013

Ujedinjene i jednistvene, albanske partije bi izašle na lokalne izbore 3. novembra... "Mi smo incirali ideju o jedinstvenoj listi svih političkih albanskih subjekata koji žele da učestvuju na lokalnim izborima na severu 3. novembra. Očekujemo pozitivan odgovor i, takođe, nadamo se da ćemo pored...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.