Ružić o unutrašnjem dijalogu o Kosovu: Ne treba da živimo u mitomaniji

Izvor: Blic, 27.Jul.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić o unutrašnjem dijalogu o Kosovu: Ne treba da živimo u mitomaniji

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić smatra da svi koji su pozvani na unutrašnji dijalog o Kosovu treba da se odazovu i dodaje da će svi oni koji to žele da politizuju time samo pokazati neodgovornost.

On je za N1 ocenio da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo jednu bremenitu temu, ističući da podržava da se otvori nešto što vekovima stoji Srbiji kao kamenčić u cipeli.

- Naravno da neće biti jednoumlja - kaže Ružić i dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da treba čuti i razlike.

- “Ne treba da živimo u nekoj mitomaniiji, ne samo o Kosovu, ovo je 21. vek. A istina je to da Kosovo nije subjekt međunarodnog prava, da dole živi ne tako mali broj našiš sunarodnika, i treba im pomoći…” - rekao je on.

Ružić smatra da smo daleko od pravno-obavezujućeg sporazuma, i da je važno ubrzati što pre realizaciju Briselskog sporazuma, "da pokažemo odgovornost, ali da takvu odgovornost pokažu i albanski zvaničnici".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.