Ruski diplomata: Na Kosovu počelo rušenje suverenih država

Izvor: Blic, 20.Mar.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski diplomata: Na Kosovu počelo rušenje suverenih država

Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šugorov izjavio je večeras da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo.

Govoreći na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šugorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na događaje u Iraku, Iranu, Libiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.

- Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu - rekao je Šugorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".

Šugorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa zapadom gradi partnerske odnose ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".

- Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu - zaključio je Šugurov.

Šugorov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šogorov: Rušenje suverenih država počelo na Kosovu

Izvor: RTS, 20.Mar.2014

Akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo, poručio Andrej Šogorov. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu, ističe Šogorov...Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šogorov...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.