Šogorov: Rušenje suverenih država počelo na Kosovu

Izvor: RTS, 20.Mar.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šogorov: Rušenje suverenih država počelo na Kosovu

Akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo, poručio Andrej Šogorov. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu, ističe Šogorov.

Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šogorov rekao je večeras da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo.

Govoreći na Filozofskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šogorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na događaje u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.

"Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu", rekao je Šogorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".

Šogorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa Zapadom gradi partnerske odnose, ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".

"Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu", zaključio je Šogorov.

Šogorov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.