Redžepi: Svedočio sam o Ivanoviću

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Svedočio sam o Ivanoviću

Priština -- Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi kaže da je u tužilaštvu svedočio o političkoj ulozi Olivera Ivanovića u posleratnom periodu.

"Svedočio sam o ulozi Olivera Ivanovića. Nisam bio svedok ubistva", kazao je Redžepi za portal Lajmi.net.

On je rekao i da ne očekuje da će ga tužilaštvo zvati tokom sudskog procesa ako se protiv Ivanovića podigne optužnica.

Tokom 2000. godine Bajram Redžepi je bio gradonačelnik Mitrovice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koga je imenovala tadašnja privremena kosovska vlada.

Ivanović je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Na zahtev međunarodnog tužioca Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova, međunarodni tužilac Osnovnog suda u Mitrovici je 28. januara 2014. odredio jednomesečni istražni pritvor za Ivanovića.

Sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Mitrovici da Oliver Ivanović ostane u pritvoru.

Ivanović je kandidat Građanske inicijative SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice, na ponovljenim izborima, koji će u ovom gradu biti održani 23. februara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Redžepi: Svedočio sam o političkoj ulozi Ivanovića

Izvor: Blic, 11.Feb.2014

Priština - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi potvrdio je da je dao iskaz tužiocima u procesu protiv lidera građanske liste SDP Olivera Ivanovića, i naveo da je svedočio o njegovoj političkoj ulozi 2000. godine...-- Svedočio sam o ulozi Olivera Ivanovića. Nisam bio svedok ubistva...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.