Redžepi: Svedočio sam o političkoj ulozi Ivanovića

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Svedočio sam o političkoj ulozi Ivanovića

Priština - Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi potvrdio je da je dao iskaz tužiocima u procesu protiv lidera građanske liste SDP Olivera Ivanovića, i naveo da je svedočio o njegovoj političkoj ulozi 2000. godine.

-- Svedočio sam o ulozi Olivera Ivanovića. Nisam bio svedok ubistva - kazao je Redžepi za lajmi.net.

On je rekao i da ne očekuje da će ga tužilaštvo zvati tokom sudskog procesa ako se protiv Ivanovića podigne optužnica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Tokom 2000. godine Bajram Redžepi je bio gradonačelnik Mitrovice koga je imenovala tadašnja privremena kosovska vlada.

Apel GI SDP

Građanska inicijativa SDP apelovala je danas na Vladu Srbije da nastavi aktivno da prati slučaj lidera te inicijative Olivera Ivanovića, osumnjičenog za ratne zločine. Kako se navodi u saopštenju GI SDP proces protiv Ivanovića ima ogroman značaj za stabilnost političkih prilika na severu Kosova i Metohije.

GI SDP je istovremeno i zahvalila Vladi Srbije i premijeru Ivici Dačiću na pisanim garancijama i oštrom protestu pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija, nakon kojih je Ivanović pušten iz pritvora kako bi se branio sa slobode.

Ivanović je uhapšen zbog sumnje da učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i posleratnim incidentima iz 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Na zahtev međunarodnog tužioca Kancelarije Specijalnog tužžilaštva Kosova međunarodni tužilac Osnovnog suda u Mitrovici je 28. januara 2014. odredio jednomesečni istražni pritvor za Ivanovića.

Sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Mitrovici da Oliver Ivanović ostane u pritvoru.

Ivanović je kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice, na ponovljenim izborima koji će u ovom gradu biti održani 23. februara.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.