Redžepi: Dačićeva fontana želja o povratku na Kosovo

Izvor: S media, 30.Jun.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Dačićeva "fontana želja" o povratku na Kosovo

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi nazvao je "fontanom želja i iluzijom" najavu mandatara za sastav vlade Srbije Ivice Dačića da će se angažovati na povratku srpskih snaga na Kosovo.

Redžepi je Radiju slobodna Evropa rekao da ima kratak odgovor na Dačićevu izjavu - "fontana želja i iluzije".

Dačić: Prioritet vlade evropski put Srbije i Kosovo

Bajkeri krenuli u rok misiju na KiM (VIDEO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Dačić: Žandarmerija ne treba da koristi "kosovsku" zakletvu (VIDEO)

Dačić je 28. juna, povodom incidenata na Kosovu, rekao da Srbija na Kosovu nema bezbednosne snage, ali da će nova vlada Srbije "insistirati upravo na tome".

Analitičari na Kosovu ocenili su da je Dačić tom i sličnim izjavama "neprekidno provocirao" institucije Kosova.

Analitičar Nuridin Ibiši tekao je Radiju slobodna Evropa da je poslednja Dačićeva izjava direktna pretnja Kosovu.

"Ovo treba shvatiti kao direktnu pretnju. Ta izjava ima za cilj da hrani srpski nacionalizam i da mu daje optimizam. To istovremeno ima za cilj da najavi novu opciju ultranacionalističke vlasti kakva je trenutno u Srbiji - braniti Kosovo po svaku cenu", rekao je Ibiši.

Ibiši je naveo da bi institucije Kosova i medjunarodni predstavnici trebalo da budu pažljivi, jer na severu Kosova "još deluju srpske ilegalne strukture".

"I mi i medjunarodna zajednica trebalo bi da budemo pažljivi, pošto oni mogu da preduzmu neka dela, ne možda upadom specijalnih snaga, ali mogu nastaviti incidente na granici sa ilegalnim strukturama", rekao je Ibiši.

(Beta)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.