Reakcije srpskih političara na ubistvo Olivera Ivanovića

Izvor: Prva.rs, 16.Jan.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reakcije srpskih političara na ubistvo Olivera Ivanovića

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je povodom ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića da je "najvažnije sačuvati mir i ni po koju cenu ne reagovati ishitreno".
On je ubistvo Ivanovića nazvao velikom tragedijom i naveo da je važno da državni organi Republike Srbije deluju što pre, kako bi se što pre otkrili počinioci zločina. 
Ubijen Oliver Ivanović Policija: Imamo određene dokaze, nađeno zapaljeno vozilo "Čin >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << koji se dogodio uznemirio je čitavu naciju, kako stanovnike Kosova i Metohije, tako i građane čitave Srbije. Više o tome saznaćemo od nadležnih organa", kazao je Mirović, podsetivši da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao sednicu Saveta za bezbednost.
Lider DS Dragan Šutanovac rekao je, povodom ubistva Olivera Ivanovića, da je on bio čovek mira, a da je obaveza svih da se ne dozvoli da zavlada "svet prošlosti iz koga su poleteli ti meci". 
"U vremenu sukoba i mržnje, Oliver Ivanović je bio čovek saradnje i tolerancije.Oliver je bio čovek mira. Kao takvog ćemo ga pamtiti. Obaveza svih nas je da ne dozvolimo da zavlada svet prošlosti iz koga su poleteli ovi meci. Najdublje saučešće njegovoj porodici", napisao je Šutanovac na Tviteru.

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković naveo je da posle ovo ubistva “ništa neće biti isto“, te je naveo da će “u 12:30 izađi pred novinare sa Đilasom, Jeremićem, Veselinovićem i Stefanovićem“. 

Specijalna emisija na Prvoj u 13h povodom smrti Olivera Ivanovića; hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u podne Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izrazio je danas na svom Tviter nalogu saučešće porodici Olivera Ivanovića i dodao da očekuje reakciju nadležnih organa radi "brzog hapšenja ubice i nalogodavaca". 
"Redak glas razuma na KiM ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. Saučešće porodici Olivera Ivanovića. Njihov gubitak je nemerljiv, Izgubili smo i svi mi", naveo je Radulović.
Radulović je dodao da se očekuje reakcija nadležnih organa. 

"Čekamo nadležne. Prihvatljivo je jedino brzo hapšenje ubica i nalogodavaca. Reči su jeftine. Zadržite ih za sebe. Dela", rekao je on. 

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da je u pitanju “užasan zločin“. 

“Želio bih da izveštaji nisu tačni i da će hrabri Oliver biti dobro.Zločinci iz mraka pred pravdu hitno.Sada mi možemo pokazati koliko je KiM naše a Zapad da ima bilo šta tamo sem dobrih plata.Podrška Oliverovoj porodici”, napisao je Stefanović na Tviteru.
“Svašta si pregurao i preživeo i na kraju dočekao da te ubiju u svom gradu, na kućnom pragu. Prokleti da smo. Neka ti je laka zemlja, druže moj“, napisao je predsednik Opštine Novi Beogad Aleksandar Šapić na Tviteru i objavio njegovu i Ivanovićevu zajedničku fotografiju. 

Princ Aleksandar Karađorđević ocenio je da ubistvo predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića ima mnogo izvršilaca i još više reditelja. 

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Olivera Ivanovića. 

"Ovo je zločinački i teroristički čin koji mora biti i biće kažnjen", izjavio je Đurić novinarima u Briselu.

Demokratska stranka Srbije saopštila je da tragična sudbina predsednika GI SDP Olivera Ivanovića koji je jutros ubijen u Kosovskoj Mitrovici, na brutalan način opominje da stanje bezbednosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji nije ni približno onako kako se u javnosti predstavlja.
U saopštenju DSS je navela da je šokirana vešću da je Ivanović surovo smaknut ispred svojih stranačkih prostorija. "Potrebno je promeniti politiku države prema pitanju Kosova i Metohije i uložiti iskrene napore da se o tome postigne jedinstvo srpskog naroda, bez obzira na sve razlike o drugim političkim pitanjima", navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da je ubistvo Olivera Ivanovića poslednji u nizu nerasvetljenih zločina počinjenih na severu Kosova i Metohije poslednjih godina.

Podsetite se šta je Oliver Ivanović govorio u emisiji: Život priča: Vera u Olivera

Pogledajte i gostovanje Milene Popović Ivanović u emisiji 150 minuta (03.02.2017) Pratite nas i na Viber-u!​
Izvor: b92.net
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić nije mogao da sakrije emocije zbog ubistva Ivanovića

Izvor: RTS, 16.Jan.2018

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže za RTS da nije mogao da veruje kada je čuo da je Oliver Ivanović ubijen, kao i da je sada jedino važno da se otkrije ko je počinilac ubistva, mada ne veruje da će se to dogoditi. . ...

Nastavak na RTS...

Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za informaciju o ubici Ivanovića

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2018

Policija Kosova saopštila je danas da nudi nagradu od 10.000 evra za sve informacije koje vode ka rasvetljavanju ili otkrivanju izvršilaca ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića...U saopštenju za medije se nvodi da je posle ubistva Olivera Ivanovića Policija Kosova sa svim svojim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.