Razvoj mlekarstva na Kosovu

Izvor: Studio B, 28.Jan.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvoj mlekarstva na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni direktor kompanije Imlek Slobodan Petrović potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na području Kosova i Metohije.

Zahvaljući tom dokumentu, proizvođačima u srpskim sredinama na KiM biće obezbeđen siguran otkup sirovog mleka, unapređenje znanja i tehnologija i pristup novim tržištima.

Đurić je nakon potpisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << memoranduma u Palati Srbija, izjavio da će ova saradnja omogućiti da se u narednim mesecima i godinama na KiM razvije ne samo mlekarska industrija, već i da se vrati život u srpske sredine u kojima je poljoprivreda nekada bila jedan od glavnih izvora prihoda.

"Mi smo u saradnji sa kompanijom Imlek doneli rešenja koja će omogućiti pre svega siguran otkup mleka, što je jedan od preduslova uspešne proizvodnje u mlekarstvu", istakao je Đurić, dodajući da će poljoprivrednici u saradnji sa jednom od najuspešnijih kompanija u toj oblasti moći da se zajedno razvijaju.

On je podsetio na program za ovu godinu koji je Vlada Srbije usvojila, a podrazumeva otvaranje više od 30 mini farmi na severu KiM, takođe doprineti oživljavanju stočarstva.

Petrović je rekao da je tržište KiM izuzetno važno za Imlek, koji je i do sada tamo plasirao proizvode, ali nije nabavljao sirovinu, što će ubuduće moći.

On je napomenuo da je ta kompanija u sirovinsku bazu do sada investirala više od 60 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Razvoj mlekarstva na Kosovu uz pomoć "Imleka"

Izvor: RTS, 28.Jan.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni direktor kompanije "Imlek" Slobodan Petrović potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na području Kosova i Metohije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.