Dogovor Kancelarije za Kosovo sa Imlekom o otkupu mleka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor Kancelarije za Kosovo sa Imlekom o otkupu mleka

Predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, i preduzeća "Imlek" iz Beograda potpisali su danas memorandum o saradnji koji će omogućiti otkup minimalno sedam tona mleka dnevno od proizvođača na Kosovu.

Memorandum o strateškoj saradnji i zajedničkim ulaganjem u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na Kosovu i Metohiji potpisali su u Palati Srbija direktori Kancelarije Marko Đurić i "Imleka" Slobodan Petrović.

Taj sporazum, kako je rečeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba da doprinese jačanju i opstanku srpske zajednice.

Direktor Kancelarije naveo je da će danas potpisan sporazum omogućiti povećanje proizvodnje i siguran otkup mleka, stvaranje uslova za čuvanje mleka na farmama, a ljudima koji se bave tim poslom preko potrebna znanja, tehnologije, pristup tržištu i mogućnost za rast i razvoj kada je reč o proizvodnji mleka.

"Potpisivanje memoranduma doprineće da u mesecima i godinama koje dolaze, razvijamo ne samo mlekarsku industriju, uz postojeću mesnu, već i da povratimo život u sredine u kojima je poljoprivreda bila glavni izvor prihoda", kazao je Đurić.

Dodao je da je ovo način da se pokaže da će država stajati uz sve koji žele da rade i opstanu na svojim ognjištima.

Memorandum će, prema rečima Đurića, doprineti i jačanju 30 mini-farmi na severu Kosova, za koje je Vladina Kancelarija 2014. godine izdvojila 40 miliona dinara.

Generalni direktor "Imleka" Slobodan Petrović rekao je da će Kancelarija i to preduzeće poseban akcenat saradnje staviti na stimulaciju ekonomskog rasta kroz izgradnju kapaciteta za mlekarsku industriju i podizanje nivoa proizvodnje mleka na Kosovu.

"Tržište Kosova smatramo svojom teritorijom, naši proizvodi se prodaju u Pokrajini, ali tamo nemamo sirovinsku bazu, zato smo sa zadovoljstvom prihvatili saradnju", kazao je Petrović i dodao da je "Imlek" u sirovinsku bazu uložio 60.000 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razvoj mlekarstva na Kosovu

Izvor: Studio B, 28.Jan.2015

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni direktor kompanije Imlek Slobodan Petrović potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju o strateškoj saradnji u podizanje kapaciteta mlekarske industrije na području Kosova i Metohije. ..Zahvaljući tom dokumentu, proizvođačima...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.