Razdor u Samoopredeljenju: Imeri izbegao sednicu Glavnog odbora

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razdor u Samoopredeljenju: Imeri izbegao sednicu Glavnog odbora

Sednici Glavnog odbora kosovskog pokreta Samoopredeljenje nije prisustvovao aktuelni predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri.

Na sednici je jednoglasno odlučeno da se organizuju novi izbori za predsednika pokreta tokom februara iduće godine, a RTK2 navodi da postoje glasine da je na pomolu razdor u ovoj stranci.

Navodi se da juče održanoj sednici, pored Imerija, nije prisustvovao ni doskorašnji organizacioni sekretar pokreta Dardan Molićaj, kao ni poslanica Aida >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Derguti.

RTK2 navodi da je sednica održana nakon "neuobičajene komunikacije između nekih članova Samoopredeljenja i uvrede poslanice Aide Derguti na račun osnivača i duhovnog vođe Samoopredeljenja Aljbina Kurtija".

Navodi se da je "pismo koje je učesnicima sednice iz zatvora uputio poslanik Aljbin Kurti, naišlo na opštu podršku" prisutnih članova Glavnog odbora.

RTK2 prenosi da je organizacioni sekretar pokreta Ismailj Kurteši izjavio nakon sednice da ne moraju da brinu oni "koji su bili zabrinuti" zbog razdora u Samoopredeljenju, jer će, prema njegovim rečima, "partija nastaviti da deluje jedinstvenije nego ikad".

Haradinaj u Brisel ide s novim zahtevima: Tražiću da se Kosovo tretira kao ravnopravna država

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.