Rama: Meni ne bi smetalo da Vučić u Tirani priča o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2014, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Meni ne bi smetalo da Vučić u Tirani priča o Kosovu

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da njemu ne bi smetalo kada bi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Tirani izneo stav Beograda o Kosovu.

Albanski premijer je to izjavi američkoj agenciji Asošiejtid pres (AP), posle zajedničke konferencije za novinare sa srpskim kolegom u Beogradu, na kojoj ga je Vučić optužio za provokaciju pošto je Rama pozvao Srbiju da prizna Kosovo.

"Ja bih se osećao opušteno, pošto gost ima slobodu da kaže šta >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << god želi", rekao je Rama.

AP je podsetio da je prošlog meseca u Beogradu prekinuta fudbalska utakmica Srbija-Albanija pošto je dron sa zastavom "velike Albanije" nadletao teren, što je izazvalo sukobe između igrača i navijača.

"Ta utakmica je pokazala koliko su osetljivi i krhki" odnosi dveju zemalja, ocenio je Rama.

"To me je uverilo da je ovo ispravna stvar koju treba učiniti", rekao je on i dodao:"Komunicirati, razgovarati, dogovarati se i složiti se da se ne slažemo".

U kratkoj, posebnoj izjavi agenciji Rojters, Rama je rekao da ima još mnogo pitanja koja treba rešiti, ali da Evropska unija treba brže da deluje na priključenju ostatka Zapadnog Balkana, uprkos dubokim sumnjama unutar bloka o daljem širenju.

"Zamor od proširenja, u redu, ali postoji i zamor strpljenja koji preti Balkanu; ako strpljenje dođe do kraja, bolje da ne predviđamo šta će se desiti", rekao je Rama.

"Svako ko misli da je Balkan van Evrope, pa tako i nije evropski problem, u grdnoj je zabludi", smatra Rama.

Pročitajte još:

- Domaća javnost o diplomatskom incidentu na konferenciji

- Regionalni i svetski mediji o diplomatskom incidentu

- Građani Mitrovice ogorčeni izjavom Rame (FOTO)

- Rama pozvao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova

- Incident na konferenciji premijera Srbije i Albanije (FOTO, VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.