Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 13:49

Rakić posetio napadnutu srpsku porodicu u Gojbulji

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Goran Rakić posetio je porodicu Đorđević u Gojbulji kod Vučitrna i preneo im podršku da ostanu da žive u svojoj kući i na svom imanju, nakon što je njene članove napao Albanac dok su obrađivali svoju njivu.
Albanac iz porodice Ademi napao je Lazara Đorđevića u selu Gojbulja, u opštini Vučitrn, dok je obrađivao njivu. 

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Goran Rakić posetio je porodicu Đorđević.
"Imajte moje uverenje da ću razgovarati s kim god bude bilo potrebno kako meštani Gojbulje u narednom periodu ne bi nailazili na probleme kao što je to bilo juče. Mi smo uvek slali i uvek ćemo slati poruku mira i zajedničkog suživota na ovim prostorima", istakao je Rakić.
"Želimo da i naša deca, ne samo u Gojbulji i Banjskoj već u svim mestima, bezbrižno odrastaju i žive mirno. Srpske porodice u ovakvim mestima moraju imati bolju zaštitu i za tako nešto ću se lično zalagati", kazao je Rakić u Gojbulji.
Osim sa porodicom Đorđević, razgovarao je i sa protom Simom Čumburovićem i ostalim meštanima.
Tokom posete selu Banjska, Rakić je u porti Crkve Svetog Nikole sa okupljenim meštanima osim o bezbednosnoj situaciji razgovarao i o tome na koji drugi način može da im pomogne i istakao da je Sprska pravoslavna crkva stub opstanka Srba i da će zajedničkim snagama, okupljeni oko crkve prevazići sve prepreke na putu opstanka i ostanka na Kosovu.

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.