NAPADNUT SRBIN NA KOSMETU: Albanska porodica NASRNULA na oca dvoje male dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 18:23

NAPADNUT SRBIN NA KOSMETU: Albanska porodica NASRNULA na oca dvoje male dece

Lazar je sa suprugom i dvoje male dece koja još nisu ni pošla u školu, fizički napadnut dok je obrađivao porodičnu njivu.

Meštanin sela Gojbulja u opštini Vučitrn Lazar Đ. napadnut je danas u ovom selu bez ikakvog povoda od strane članova albanske porodice Ademi, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije za KiM navode da su veće posledice ovog napada sprečili meštani koji su pritrčali njegovoj porodici u pomoć i nekako uspeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane Lazara.

- Porodica Ademi u ovom kraju dobro je poznata po svom incidentnom ponašanju i meštani se godinama na njih žale policiji, ali bezuspešno. Dve nedelje pre napada, Lazareva porodica prijavila je policiji Ademija jer im je posekao zasade voća. Izostala je sankcija, ali je Ademi danas napao Lazara pred decom i ženom, zbog čega je priveden. Povodom ovog slučaja formiran je predmet, a obavešten je i КFOR - kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je "ovde bez ikakve sumnje reč o etnički motivisanom incidentu".

- Кancelarija za Кosovo i Metohiju očekuje da Albanac koji godinama maltretira srpske porodice u Vučitrnu bude najstrože sankcionisan, a da se prijave koje Кosovskoj policiji upućuju meštani srpske nacionalnosti najozbiljnije shvate i pravovremeno procesuiraju. Politika tolerisanja incidenata, nekažnjivosti i blagih kazni stimulativno deluje na izgrednike, podjednako kao i ekstremističke političke poruke iz Prištine koje sokole ovakve incidente - poručuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.