Izvor: RTS, 16.Sep.2021, 16:40

Rakić i Simić sa Lajčakom o problemima Srba na Kosovu i Metohiji

Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Igor Simić preneli su Miroslavu Lajčaku nezadovoljstvo kada je u pitanju sprovođenje sporazuma postignutih u Briselu, posebno stavljajući akcenat na sporazume iz oblasti energetike i pravosuđa, kao i formiranju Zajednice srpskih opština.
"Nesprovođenje sporazuma iz Brisela najviše šteti narodu na Kosovu i Metohiji, i ta se situacija mora što pre promeniti ukoliko težimo ka međusobnom poverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pomirenju", istakli su Rakić i Simić, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izrazili su posebno nezadovoljstvo kada je u pitanju presuda Ivanu Todosijeviću kojom je neosnovano osuđen na dve godine zatvora čime je prekršen sporazum o pravosuđu, ali i osnovni postulat demokratije i vladavine prava, a to je sloboda govora, temelj vrednosti Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rakić i Simić s Lajčakom o problemima Srba na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2021

Predsednik i potpredsednik Srpske liste Goran Rakić i Igor Simić razgovarali su danas sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o dijalogu, neprimenjivanju sporazuma iz Brisela i presudi predsedniku opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.