Rakić: Međunarodne snage hitno da zaštite bezbednost građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Međunarodne snage hitno da zaštite bezbednost građana

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je danas da svaka izjava gradonačelnika Južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija, kojom se podstiče netrpeljivost među građanima i stvaraju tenzije na terenu, zahteva najhitniju reakciju međunarodnih snaga.

One su u obavezi da garantuju bezbednost svim građanima, a dosadašnje ćutanje sa njihove strane je sramno i poražavajuće, naveo je Rakić u pisanoj izjavi za medije.

Bahtiri je peticiju za ujedinjenje južne i severne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovske Mitrovice, sa više od 16.000 potpisa, danas predao i predsedniku privremenih prištinskih institucija Hašimu Tačiju.

"Inicijativu za aneksijom severne Kosovske Mitrovice ne samo da je odbacio srpski narod, već ju je i nadležno ministarstvo proglasilo nelegalnom, a njegov neskriveni cilj da etnički očisti sever, kao što je očišćena južna Kosovska Mitrovica, ostaće nedosanjani san, osim ako Bahtiri ne poželi da on postane košmar njegove sadašnjosti", naveo je Rakić.

Pozvao je Bahtirija, ako smatra da je ujedinjenje srpskog i albanskog naroda najbolje rešenje, da zajedno upute inicijativu skupštini u Prištini kako bi doneli odluku o poništavanju kosovske deklaracije o nezavisnosti i integraciju Kosova i Metohije u sastav Srbije.

"Time bi svi na ovim prostorima dobili i ekonomsku perspektivu i viznu liberalizaciju sa srpskim pasošima, ali i sposobne institucije pre svega u oblasti zdravstva, prosvete, socijalne zaštite koje ovakvi albanski predstavnici 20 godina, i pored pomoći međunarodne zajednice, nikada nisu uspeli da uspostave", istakao je Rakić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rakić pozvao Bahtirija da zajedno upute inicijativu za poništenje nezavisnosti Kosova

Izvor: Danas, 21.Feb.2019

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je danas gradonačelnika južne Kosovske Mitrovice Agima Bahtirija da zаjedno upute inicijаtivu parlamentu u Prištini kаko bi kako je rekao, "doneli odluku o poništаvаnju kosovske deklаrаcije o nezаvisnosti i integrаciji Kosovа i Metohije u sаstаv...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.