Radmanović o paralelama RS i Kosova

Izvor: Blic, 24.Apr.2013, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radmanović o paralelama RS i Kosova

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović je, povodom čestog povlačenja paralela između Republike Srpske i samoproglašenog Kosova, podsetio da parlament Srpske usvojio Deklaraciju prema kojoj će, kada polovina članica UN prizna Kosovo, RS imati pravo da se odvoji od BiH.

Kada polovina članica UN prizna kosovsku nezavisnost, Republika Srpska će smatrati da je promenjen međunarodni sistem i da će tada i Srpska imati pravo da se odvoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od BiH, rekao je Radmanović, prenela je RT Republike Srpske.

Radmanović, inače, smatra da evropski put BiH nije zamrznut kako je to rekao prilikom nedavne posete Sarajevu evropski komesar za proširenje Štefan File.

File je, naime, reagujući na nemogućnost stranačkih lidera u BiH da se dogovore o primeni presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić - Finci” rekao da je evropski put BiH zamrznut.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radmanović: Srpska ode iz BiH kad pola UN prizna Kosovo

Izvor: Kurir, 24.Apr.2013

Srpska će tada smatrati da je promenjen međunarodni sistem i da ima pravo da se odvoji od BiH, rekao je Radmanović..BANJALUKA - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović je, povodom čestog povlačenja paralela između Republike Srpske i samoproglašenog Kosova, podsetio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.