RUSIJA i KINA SRPEMNE DA POMOGNU! Šešelj skamenio Mila: Ove argumente iskoristiti protiv mafijaškog režima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA i KINA SRPEMNE DA POMOGNU! Šešelj skamenio Mila: Ove argumente iskoristiti protiv mafijaškog režima!

Hitno pokrenuti diplomatsku ofanzivu

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare pozvao je Vladu Republike Srbije da što hitnije pokrene diplomatsku ofanzivu da se u Savetu bezbednosti UN razgovara o položaju i ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori posle usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Obraćajući se novinarima u Skupštini Srbije, Aleksandar Šešelj je ocenio da su, pored Srba na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Metohiji, trenutno najugroženiji Srbi u Crnoj Gori i da svakim danom odugovlačenja, njihova situacija postaje sve teža.

- Očigledno je da posle stvaranja crnogorske nacije i jezika, mafijaški režim Mila Đukanovića hoće da očisti Crnu Goru od svega što ima prefiks – srpsko. Ako želimo da pomognemo srpskom narodu u Crnoj Gori, moramo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu kako bi pitanje njihovog položaja došlo na dnevni red Saveta bezbednosti UN gde imamo jake saveznike u Rusiji i Kini - rekao je zamenik predsednika SRS.

Šešelj je ocenio da je vlast u Srbiji promenila retoriku prema dešavanjima u Crnoj Gori, ali i dodao da to ne sme da ostane samo marketinška kampanja.

- Zakon o slobodi veroispovesti ne samo da je uperen na uništavanje srpskog identiteta u Crnoj Gori, nego je i protivpravan u smislu razdvojenosti crkve i države, kao i neprikosnovenosti privatne svojine. To su argumenti koje srpska strana treba da istakne - istakao je Aleksandar Šešelj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.