Vučić: Neću tenkovima na Crnu Goru, hoću da pravim dogovore ali ne na uštrb Srba

Izvor: Beta, 12.Jan.2020, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću tenkovima na Crnu Goru, hoću da pravim dogovore ali ne na uštrb Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da hoće da razgovara i pravi dogovore sa zvaničnicima Crne Gore povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, ali "ne na uštrb" srpskog naroda u toj zemlji."Tenkovima na Crnu Goru neću, hoću da razgovaram sa ljudima u Crnoj Gori i pravim dogovore ali ne na uštrb srpskog naroda. Mislim da je to racionalno, odgovorno promišljanje", kazao je Vučić gostujući na televiziji Pink.Ocenio je da vlasti u Podgorici neće promeniti odluku o usvajanju tog zakona."Odluka je doneta i mislim da je neće promeniti. Voleo bih da dodje do promene, ali ne verujem da će se to dogoditi", kazao je predsednik Srbije.Vučić je ocenio da je usvajanje tog zakona probudilo srpski narod ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji i Republici Srpskoj jer kako je naveo, "osećaju nepravdu i da sve što je drugima dozvoljeno, Srbima nije".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Žao mi je što se DPS naljutio, neću tenkovima na Crnu Goru"

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jan.2020

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Crna Gora jedina zemlja u kojoj nije bio u zvaničnoj posjeti, ali je istakao da je uvijek spreman da razgovara s Milom Ðukanovićem, iako različito gledaju na stvari.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.