REPERTOAR UCENA JE ŠIROK Vučić o potencijalnom rešenju za KiM: Ne znam kada, ali će nam ga sigurno ponuditi

Izvor: Press, 27.Feb.2020, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"REPERTOAR UCENA JE ŠIROK" Vučić o potencijalnom rešenju za KiM: "Ne znam kada, ali će nam ga sigurno ponuditi"

Repertoar ucena je širok, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o mogućnosti da Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama (UN).
foto:blic
- Sve što bi nam uvelo bilo kakve sankcije pravilo bi nam strašan problem za Srbiju - rekao je Vučić.
Kako kaže, "teška situacija za nas, nemam pameti". >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Upitan kada će Srbiji biti ponuđen takozvani "Ahtisarijev plus, plus, plan", Vučić kaže da ne zna kada će se to dogoditi, "ali sigurno hoće".
- Potpuno je svejedno ko će nam ga ponuditi, biće svakako usaglašeni zapadni stavovi - istakao je predsednik Srbije.
Govoreći o odnosima u regionu, on navodi da se svaki put trudio da bude "najkorektniji moguć da pokažem poštovanje prema svima, prema Bošnjacima i svima ostalima, ali shvatite da u regionu postoji orkestrirana kampanja protiv Srbije".
On je na ovaj način prokomentarisao izjave Željka Komšića iz BiH, rekavši da ne želi da stiče na taj način političke poene.
- Ja ću da se borim koliko mogu za našu zemlju, a vi radite svoj posao - rekao je Vučić.
Komentarišući to što je Bakir Izetbegović rekao da blago reaguje na "secesionističke pretnje" Milorada Dodika, on je rekao da u Srbiji svaki građanin može da bude predsednik Srbije, ako je državljanin ove zemlje.
- Ja im svima savetujem da se na sledećim izborima kandiduju, samo da mi sada ne govore kako treba da obavljam posao predsednik Srbije - rekao je Vučić.
Govoreći o krivičnoj prijavi koju je protiv njega podneo lider Dveri Boško Obradović, Vučić je rekao da ne želi da o tome odgovara jer "ne znam šta bih vam rekao za te ljude".

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.