Izvor: S media, 10.Dec.2012, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Dvostruki aršini za Srbe i Albance na Kosovu

"Moje lično mišljenje je - ako međunarodne organizacije i zapadne strukture toliko pažnje poklanjanju bezbednosti kosovskih Albanaca, onda nije jasno zašto toliko malo pažnje posvećuju bezbednosti srpske manjine. To su očigledni dvostruki aršini", rekao je predsednik Odbora za spoljne poslove ruske Dume Aleksej Puškov srpskim novinarima.

On je u Dumu razgovarao sa predsednikom Skupštne Srbije Nebojšom Stefanovićem, a zatim je učestvovao i na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Stefanovića sa predsednikom Dume Sergejom Nariškinom.

Puškov je rekao da je na sastanku kod Nariškina potvrđena pozicija srpskog rukovodstva po pitanju nepriznavanja kosovske nezvanisnosti.

"Rusija je istog stava i podržavaće poziciju Srbije po tom pitanju", rekao je Puškov.

Prema njegovim rečima, stav Rusije je da je izuzetno važno osigurati bezbednost za srpsko stanovništvo na Kosovu.

"Znamo da tu postoje ozbiljni problemi i Rusija u međunarodnim organizacijama stalno skreće pažnju na to, ruski novinari često idu u taj region i rusko javno mnjenje je dobro obavešteno", dodao je on.

Puškov je sa Stefanovićem razgovarao o međuparlamentarnim vezama, pri čemu su oni došli do zajedničkog zaključka da se one moraju razvijati ne samo na nivou odbora za spoljne poslove, već i odbora za ekonomiju, energetiku i druga pitanja.

Jedna od tema bio je i projekat "Južni tok", za koji Puškov kaže da je "noseća konstrukcija" savremenih ekonomskih i energetskih veza dveju zemalja.

(Tanjug)

Foto: Guliver/Thinkstock
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.